Αυθεντικότητα στη φωτογραφία γάμου

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ζήτηση για μια νέα προσέγγιση στην φωτογραφία γάμου που είναι η φωτογραφία ύφους ρεπορτάζ, το ύφος όπου δεν επεμβαίνει ο φωτογράφος στο γάμο και δεν διακόπτει το μυστήριο για να τραβήξει φωτογραφίες.

Υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό και είναι οι καλύτερες και φυσικές φωτογραφίες γάμου που καταλαβαίνουν τα ζευγάρια βλέποντας τες και συγκρίνοντας τες με ποζαρισμένες, κιτς, με υπερβολική και κακή επεξεργασία φωτογραφίες.

Όταν στήνεις, λέγοντας κοίταξε με σε έναν εικονιζόμενο η ανταπόκριση του είναι αμήχανη και η έκφραση του προσώπου είναι να μορφάσει από τη άβολη θέση που νοιώθει ότι βρίσκεται και η φωτογραφία  είναι κακή.

Αντιθέτως αν φωτογραφίζεις με τρόπο στον γάμο, χωρίς να γίνεσαι αντιληπτός, η έκφραση του προσώπου είναι αυτή και στη πραγματικότητα και είναι αυτή η αυθεντική φωτογραφία που θέλουμε όλοι να πάρουμε στα χέρια μας.

Αυτές είναι φωτογραφίες που δεν μας απωθούν όπως μια κακή φωτογραφία στον γάμο και είναι το είδος των φωτογραφιών που όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα τις βαρεθούμε ποτέ, ίσως γιατί έχουν μέσα τους την μαγεία του ποιοι είμαστε πραγματικά και πόσο ωραίοι δείχνουμε, χωρίς καμιά επιτήδευση και παρέμβαση. Είναι πιστευτές.

Αυτό έχει το μυστήριο του, γιατί ότι πραγματικά συμβαίνει σε μια στιγμή στον χρόνο, δεν θα συμβεί ποτέ ξανά, σαν οι φωτογραφίες στον γάμο μας να έγιναν από κάτι το ανύπαρκτο όπου δεν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι.

Αντιθέτως μια στημένη φωτογραφία στον γάμο μας, που θα κοιτάμε μέσα στον φακό του φωτογράφου, ακόμα και ωραία να είναι, θα μας θυμίζει την παρουσία κάποιου άλλου που έχει παρέμβει στη στιγμή και το χρόνο, σε μια προσωπική στιγμή μας και εκεί χάνεται η μαγεία τις αναλλοίωτης και αυθεντικής φωτογράφισης, από ένα χέρι επεμβατικό που αν και αόρατο, “φαίνεται” σαν επέμβαση, σαν κηλίδωμα στην εικόνα λόγω στησίματος.

Για σκεφτείτε το.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δημιουργικές φωτογραφίες γάμου και να σχηματίσετε μια άποψη για το αν σας φαίνονται πραγματικά αυθεντικές.