Canon mirrorless 2021

2021 additions, all mirrorless, Canon R6, Canon RP, Canon M50 mark I with the beatiful and small Canon EFM 22mm f/2 STM, Canon G5x mark II and in the back the venerable Canon AE1 Program, the first camera of my childhood that counts 38 years.

Bottle Tree

Landscape January 2021

Σύννεφο

Κύματα

Η καλύτερη ώρα για τη φωτογράφιση του γάμου σας

Πολλές φορές, ζευγάρια που έρχονται για να κλείσουν τον γάμο τους ρωτάνε ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γίνει η φωτογράφιση του γάμου.

Αναρωτιούνται αν είναι καλή ώρα το μεσημέρι.

Το μεσημέρι λοιπόν, για την φωτογράφιση είναι η χειρότερη ώρα, κυρίως το καλοκαίρι.

Ένα, είναι η ζέστη που μας κάνει να ιδρώνουμε, αλλά σημαντικότερο είναι, ότι κοιτώντας προς τον ήλιο όπου έχουμε καλό φως, από την έντασή του, κλείνουμε τα μάτια και μας είναι πολύ δυσάρεστο και κουραστικό.

Αν γυρίσουμε την πλάτη μας στον ήλιο για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα τότε γινόμαστε σκιές και ο φωτογράφος πρέπει να χρησιμοποιεί φλας για να φανούμε καλύτερα.

Το φλας όμως δεν χρησιμοποιείται από σύγχρονους φωτογράφους, παρά μόνο όταν το σκοτάδι είναι τόσο έντονο και δεν γίνεται αλλιώς.

Το φλας την ημέρα και το βράδυ  δίνει ένα σκληρό φως και ισοπεδωτικό και χάνεται η αισθησιακή πλευρά τις φωτογράφισης.

Τελικώς η καλύτερη ώρα είναι το απόγευμα για την φωτογράφιση του γάμου σας, όπου με το μαλακό και υπέροχο ροζ-κόκκινο φως που παρέχει, δίνει φωτογραφίες ρομαντικές και με έντονο ανάγλυφο χρώμα, επίσης έτσι αποφεύγουμε το σκληρό και βασανιστικό φως του μεσημεριανού ήλιου.

Μετά το δειλινό έρχεται το λυκόφως με το υπέροχο γαλάζιο-μπλε χρώμα του.

Έτσι αντί να φωτογραφίζουμε σε ένα επίπεδο όπως το μεσημεριανό φως, κάνουμε τη φωτογράφιση του γάμου σας σε πολλά επίπεδα φωτός με πολλές εναλλαγές χρώματος.

Και τέλος όταν όλα σκοτεινιάσουν φωτογραφίζουμε με το τεχνητό φως από λάμπες σε διάφορα μέρη που είναι φωταγωγημένα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε  φωτογραφίες γάμου και να σχηματίσετε μια άποψη για την φωτογράφιση στις αναφερόμενες ώρες. 

 

Φωτογράφοι γάμου στη Θεσσαλονίκη και η κουλτούρα μας

Αν και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από τον καθένα μας, ένα σημείο είναι κοινό, η θέλησή μας να παρέχουμε την πιο σύγχρονη και αισθητικά άρτια φωτογραφία στον γάμο σας.

Υπάρχει βέβαια μεγάλη ποικιλία ποιότητας και προσεγγίσεων που έχουν οι φωτογράφοι γάμου στη Θεσσαλονίκη γιατί υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και διαφορετική αντίληψη στο ύφος στις φωτογραφίες γάμου που παρέχει ο κάθε επαγγελματίας.

Ένα άλλο κοινό σημείο είναι η αστείρευτη δυνατότητα που μας παρέχει αυτή η πόλη με τα μνημεία και τις υπεροχές τοποθεσίες της.

Συνδυάζει νεοκλασικά, σύγχρονα μέρη, βυζαντινή αρχιτεκτονική σε εκκλησίες και έχει και ανατολίτικο στοιχείο της. Μη ξεχνάμε βέβαια και την θάλασσα όπως και παλιά εγκαταλειμμένα κτίσματα.

Οι δυνατότητες που σου δίνονται είναι πραγματικά εκπληκτικές, πηγαίνεις μια βόλτα στην Άνω Πόλη και συχνά ανακαλύπτεις καινούργια σημεία για τις φωτογραφίες σου.

Θέλει όρεξη για ανακάλυψη και φαντασία. Προσωπικά γυρνώ την πόλη για να αποκτήσω νέες ιδέες και έμπνευση ώστε να μην εγκλωβίζομαι στα ίδια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες γάμου και να σχηματίσετε μια άποψη για αυτή τη μοναδική πόλη.

 

Αυθεντικότητα στη φωτογραφία γάμου

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ζήτηση για μια νέα προσέγγιση στην φωτογραφία γάμου που είναι η φωτογραφία ύφους ρεπορτάζ, το ύφος όπου δεν επεμβαίνει ο φωτογράφος στο γάμο και δεν διακόπτει το μυστήριο για να τραβήξει φωτογραφίες.

Υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό και είναι οι καλύτερες και φυσικές φωτογραφίες γάμου που καταλαβαίνουν τα ζευγάρια βλέποντας τες και συγκρίνοντας τες με ποζαρισμένες, κιτς, με υπερβολική και κακή επεξεργασία φωτογραφίες.

Όταν στήνεις, λέγοντας κοίταξε με σε έναν εικονιζόμενο η ανταπόκριση του είναι αμήχανη και η έκφραση του προσώπου είναι να μορφάσει από τη άβολη θέση που νοιώθει ότι βρίσκεται και η φωτογραφία  είναι κακή.

Αντιθέτως αν φωτογραφίζεις με τρόπο στον γάμο, χωρίς να γίνεσαι αντιληπτός, η έκφραση του προσώπου είναι αυτή και στη πραγματικότητα και είναι αυτή η αυθεντική φωτογραφία που θέλουμε όλοι να πάρουμε στα χέρια μας.

Αυτές είναι φωτογραφίες που δεν μας απωθούν όπως μια κακή φωτογραφία στον γάμο και είναι το είδος των φωτογραφιών που όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα τις βαρεθούμε ποτέ, ίσως γιατί έχουν μέσα τους την μαγεία του ποιοι είμαστε πραγματικά και πόσο ωραίοι δείχνουμε, χωρίς καμιά επιτήδευση και παρέμβαση. Είναι πιστευτές.

Αυτό έχει το μυστήριο του, γιατί ότι πραγματικά συμβαίνει σε μια στιγμή στον χρόνο, δεν θα συμβεί ποτέ ξανά, σαν οι φωτογραφίες στον γάμο μας να έγιναν από κάτι το ανύπαρκτο όπου δεν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι.

Αντιθέτως μια στημένη φωτογραφία στον γάμο μας, που θα κοιτάμε μέσα στον φακό του φωτογράφου, ακόμα και ωραία να είναι, θα μας θυμίζει την παρουσία κάποιου άλλου που έχει παρέμβει στη στιγμή και το χρόνο, σε μια προσωπική στιγμή μας και εκεί χάνεται η μαγεία τις αναλλοίωτης και αυθεντικής φωτογράφισης, από ένα χέρι επεμβατικό που αν και αόρατο, “φαίνεται” σαν επέμβαση, σαν κηλίδωμα στην εικόνα λόγω στησίματος.

Για σκεφτείτε το.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δημιουργικές φωτογραφίες γάμου και να σχηματίσετε μια άποψη για το αν σας φαίνονται πραγματικά αυθεντικές.

Δημιουργικότητα στη φωτογραφία γάμου

Πως ξεχωρίζουμε την πεζή από τη δημιουργική φωτογραφία στο γάμο, σαv μη φωτογράφοι;

Ο καθένας θέλει για τον γάμο του οι εικόνες που θα αποτυπώσουν την πιο σημαντική μέρα τις ζωής του, να του αρέσουν και να είναι διαφορετικές από την στείρα και επαναλαμβανόμενη προσέγγιση στην φωτογραφία γάμου, που είναι τόσο κοινή και καθιερωμένη στην Ελλάδα.

Πως θα βρούμε λοιπόν τον δημιουργικό φωτογράφο γάμων μέσα σε τόσους πολλούς;

Αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει είναι το ίδιο το αισθητήριο μας, όταν μια φωτογραφία μας φαίνεται παράξενη, αλλά όμορφη και κυρίως μας αρέσει, τότε είμαστε πιο κοντά στο να ξεδιαλύνουμε αυτό το δύσκολο μυστήριο για εμάς.

Πρέπει να κοιτάμε στο πορτφόλιο του φωτογράφου γάμου, την δυνατότητα του να έχει μεγάλο πλήθος εικόνων, που να είναι εντυπωσιακές και δημιουργικές , οι φωτογραφίες γάμου πρέπει να μας κάνουν να απορούμε στο τι έκανε ο φωτογράφος και  να βλέπουμε ένα παιχνίδι με σύνθεση, χρώματα, επίπεδα και αντανακλάσεις και αυτό να μας κάνει να νοιώθουμε δέος από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φανταστείτε να βλέπατε εικόνες από τον γάμο σας που μπορεί να είναι καλές, αλλά πεζές και νοιώθετε ότι κάτι λείπει, φανταστείτε τώρα το αντίθετο, μια ιμπρεσιονιστική έκρηξη χρώματος, αντανακλάσεις που μπερδεύουν την πραγματικότητα  με άλλα στοιχειά από το γάμο σας και δημιουργούν κάτι το σουρεαλιστικό και επίπεδα που δημιουργούν φωτογραφίες που ανακαλύπτουμε κάτι άλλο μες τα χρόνια, γιατί μπροστά και πίσω από το κυρίως θέμα που είστε εσείς το ζευγάρι, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι σε διάφορες στάσεις  και η εικόνα είναι πολύπλοκη, αφήνοντας έτσι αινίγματα για να λυθούν για το μέλλον, όπως ποιος ήταν αυτός εκεί και τι έκανε;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δημιουργικές φωτογραφίες γάμου και να σχηματίσετε μια άποψη.

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ένα παιχνίδι με τον εαυτό σας και να με ρωτήσετε ποια φωτογραφία έχει επίπεδα,  σε ποια η σύνθεση στηρίζεται στο χρώμα και ποιες φωτογραφίες έχουν παιχνίδι  με αντανακλάσεις.

 

Εντυπωσιακά σημεία για φωτογράφηση γάμου στη Θεσσαλονίκη

Μια από τις ερωτήσεις που κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια, είναι σε ποια μέρη να βγάλουμε τις εξωτερικές φωτογραφίες μετά την τελετή γάμου. Στην ιστοσελίδα μου θα βρείτε πολλά μέρη που θα αναγνωρίσετε, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ πιο συγκεκριμένα.
Στην φωτογράφιση γάμου στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν μέρη που δίνουν πλεονέκτημα, λόγο τις αρχιτεκτονικής η φυσικής ομορφιάς τους. Κάποια από αυτά είναι τα κάστρα στο επταπύργιο, που παρόλο που είναι έχει φωτογραφηθεί πολύ, ο δημιουργικός φωτογράφος βρίσκει νέες γωνίες και συνθέσεις. Ένα άλλο γνωστό μέρος είναι το λιμάνι και τα λαδάδικα.
Στο λιμάνι η τοποθεσία είναι καταπληκτική με φόντο την Θεσσαλονίκη και τα λαδάδικα είναι από τα μέρη που διατηρούν αναλλοίωτο το παλαιό στοιχείο τις Θεσσαλονίκης και την γραφικότητα τις. Εκεί επίσης υπάρχει και η τράπεζα τις Ελλάδος με τους υπέροχους κίονες τις. Αλλά εντυπωσιακά μέρη είναι τα παλιά εγκαταλειμμένα στρατόπεδα με τα υπέροχα κτίρια τους.
Επίσης, αν έχετε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, οι φωτογραφίες του γάμου σας στη Θεσσαλονίκη μπορούν να είναι υπέροχες, στα όμορφα διακοσμημένα ξενοδοχεία.
Μπορείτε να δείτε παραδείγματα παρακάτω.